TABLE OF CONTENTS

Last ned appen

For å ta jegerprøveeksamen på din mobile enhet må du laste ned appen fra Google play eller Appstore. Detta kan du göra när som helst, gärna minst dagarna innan du ska göra ditt riktiga prov.

Velg testprøve eller ordinær prøve

På den første siden du kommer til etter å ha lastet ned og åpnet appen må velge om du skal ta en testprøve eller om du er på en prøvebane og skal ta en ordinær prøve.

Testprøven

Testprøven inneholder et par demonstrasjonsspørsmål. Disse spørsmålene viser deg hvordan spørsmålene i prøven er bygget opp:

• Et spørsmål
  • Fire alternativ hvor ett er rett
  • Oppgaven kan være med eller uten bild

Etter testprøven kommer det spørsmål om du har sett det du skal: har du sett spørsmålene, alternativene og bildene? Kunne du avgi svar? Dersom du kan svare JA på disse spørsmålene er enheten din klar til å ta den ordinære prøven.

Ordinær prøve

Når du er på prøvebanen og skal ta den ordinære prøven klikker du på dette valget.

Den ordinære prøven inneholder 70 spørsmål fordelt på 16 forskjellige kategorier. Du har 60 minutter til å svare på alle oppgavene. Du kan gå fram og tilbake i prøven, markere spørsmål, se hvilke spørsmål som er besvarte eller ubesvarte med mer. Alt dette forklares i punktene under.

Du må ha tilgang til internett ved prøvegjennomføringen.

Pålogging

Du logger på ved å legge inn fødselsnummeret ditt i dette vinduet. Når du går videre vil du få opp navnet ditt. Sjekk at det er rett før du går videre.

Velg prøvebane

Prøveleder vil fortelle deg hvilken prøvebane du skal velge. Du kan enten velge len, kommune og så prøvebane, eller du kan skrive i filtreringsfeltet. Du kan filtrere på nummeret til prøvebanen, eller på selve navnet. Når det kun er ett treff igjen vil du bli fjernet fra filtreringsfeltet.

Klikk på Gå videre når du har valgt prøvebane.

Venteskjerm - godkjenning

Når du har valgt prøvebane vil du bli lagt til ventelisten for godkjenning på den aktuelle prøvebanen. Prøveleder skal sjekke:

• Identifikasjon
  • Enhetskode
  • Kvittering for betalt avgift

Mens du venter på at prøveleder skal sjekke dette for deg kan du finne fram kvittering og fotolegitimasjon.

Venteskjerm - start prøve

Etter at prøveleder har godkjent deg må du vente til han eller hun har sjekket resten av prøvetagerne. Når det er gjort klikker prøveleder på Start prøven.

Start prøven

Når prøveleder har godkjent alle prøvetagerne og klikket på Start prøven, kan du selv starte prøven på din enhet. Tiden vil ikke begynne å telle ned før du selv har startet prøven. Du har 60 minutter til å svare på alle oppgavene.

Svar på spørsmålene

Du svarer på spørsmålene gjennom å velge ett av de fire alternativene. Det er alltid ett alternativ som er korrekt.

Bokmerke spørsmål

Dersom du er usikker på hva som er rett svar på et spørsmål kan du bokmerke spørsmålet. Dette vil da legge seg i en liste sammen med spørsmål som er ubsvarte. Du kan fjerne et bokmerke ved å klikke en gang til på knappen.

Liste over ubesvarte og bokmerkede spørsmål

Denne listen ligger i bunnen av skjermen og kan åpnes når som helst. Ved å klikke på et av spørsmålene i listen åpner du det og slipper å bla deg gjennom prøven for å komme til rett sted.

Fra listen kan du også komme rett til leveringssiden.

Endre svar

Du kan endre svar på et spørsmål så mange ganger du vil. Svaret låses ikke før du leverer prøven.

Ubesvarte spørsmål

Dersom du ikke har svart på alle spørsmålene underveis vil du få en advarsel når du kommer til leveringssiden. Herfra kan du enten gå tilbake til prøven (det vil si det siste spørsmålet i prøven) eller du kan gå til listen over ubesvarte og bokmerkede spørsmål og klikke deg rett til de aktuelle spørsmålene.

Spørsmål som leveres uten svar vil rettes som om svare er feil.

Levere prøven

Når alle spørsmål er besvart kan du levere prøven. Du kan ikke gå tilbake til prøven etter at du har klikket på Lever-knappen.

Dersom du går tom for tid vil prøven bli levert automatisk. Du vil få et forvarsel om at tiden holder på å gå ut: Klokken vil endre farge underveis i prøven.

Foreløpig resultat

I påvente av at prøveleder skal godkjenne gjennomføringen din vil du se et foreløpig resultat. Du må ha 60 rett for å bestå prøven. Bli på denne skjermen for å se det endelige resultatet.

Endelig resultat

Prøveleder har ansvar for å godkjenne den tekniske delen av gjennomføringen. Dersom du ikke har jukset under prøven vil han eller hun godkjenne gjennomføringen. Det vil vise på skjermen din når prøveleder har godkjent gjennomføringen og du kan se det endelige resultatet.

Resultat pr kategori

Når du har fått det endelige resultatet kan du også se hvor mange prosent rett du har på de forskjellige kategoriene.

Overføring av resultat

Resultatene vil bli overført til Jegerregisteret når alle prøvene er godkjent av prøveleder. Du vil da kunne logge på der og se resultatet ditt.

Pause

Dersom noe uventet skulle oppstå kan prøveleder pause prøven din. Du vil da få opp en venteskjerm og kan ikke se spørsmål og alternativ. Prøveleder må aktivere prøven din igjen.

Ekstra tid

Dersom du har krav på tilrettelegging i form av mer tid på prøven kan prøveleder gi deg det etter at du har startet prøven. För detta krävs speciella skäl som provledarne avgör om de är tillräckliga eller ej.

Gjenstående tid

For å se hvor lang tid du har igjen før du må levere prøven kan du klikke på klokkesymbolet oppe i skjermen. Om du klikker en gang til vil det forsvinne.

Når det er to minutter igjen vil ikonet bli rødt.

Avvik og juks

Appen fanger opp avvik, blant annet om du forlater appen og ser på en annen side eller om du tar et skjermbilde. Avvikene deles i to grupper:

• Røde avvik
  • Gule avvik

Et rødt avvik vil automatisk pause prøven din, og du må ta kontakt med prøveleder for å få startet den igjen.

De to første gule avvikene vil det ikke skje noe annet enn at prøveleder blir varslet. På det tredje gule avviket blir prøven pauset som ved rødt avvik.

Avvik kan gi grunn til å underkjenne prøvegjennomføringen slik at du ikke får bestått selv med mer enn 60 korrekte svar.

Avslutningsvis...

Husk:

• du må ha nok data klar for å ta prøven
  • ta med lader for å unngå å gå tom for strøm
  • steng av for notiser og telefonsamtaler
  • sett enheten i flymodus
  • notifikasjoner kan gi avvik